mandag den 30. april 2012

Gran Canaria #14



Fordi poolen ikke var opvarmet, valgte vi en del gange at tage til stranden i stedet.Desværre var der meget bøvl med poolen. Det var lovet, at den var opvarmet – men den blev aldrig over 17 gr.,og de indrømmede selv på hotellet,
at det ikke var, som det skulle være. Så da vi kom hjem igen fik vi (til sidst)refunderet noget af prisen på ferien fra rejsebureauet.
Vi lejede liggestole og parasol og havde ”underholdning” med til hele dagen.

aka/Annette har bedt mig gøre mine billeder lidt større ;o). Det har jeg gjort nu ved alle GC-lo'erne... teksten på LO og indlæg er stort set den samme...så den skulle være læsbar.

Vedr. mit ben (tak for mange varme hilsener) har jeg nu besøgt reumatolog og er blevet sat i cortison beh. Det er ikke gigt men en (irriterende) "evne" jeg har til at samle inflammationer op, der sætter sig i leddene. Jeg har siden 1977 flere gange været hårdt ramt af betændelsestilstande i mine ankel og fodled. Måske skyldes det at jeg er "ejer" af en HLA B 27 vævstype...!!!
Men nu håber jeg denne nye "kur/diagnose" sammen med de utallige smertestillende piller hjælper...

Håber du har nydt week-end'en og tak fordi du kiggede med.
SES

lørdag den 28. april 2012

Gran Canaria #13


Her er det billeder fra "vores" by (nu kan du måske kende det, Heidi?)...
Vi kørte flere ture op på toppen af bjergene rundt om byen, for det var rigtig sjovt at spotte de kendte steder oppefra.
På det første billede står vi på toppen af den vestlige klippe og kigger over mod vores hotel - ved siden af er et kig mod den havn vi kunne se ned til fra hotellet (det er faktisk en "udbygning" af byen mod øst. Det sidste billede på første side er fra vores "bjergvandring", hvorfra vi kunne kigge ned i udbygningen af den østlige del af byen. På de næste 3 store billeder er det ned i hjertet af Puerto Rico og til byens havn og strand. Det sidste store billede er taget fra byens centrum op mod vores hotel på toppen af den østlige klippe.
De små billeder er en alm. nummerplade fra G.C. (som jeg altid har med hjem på foto) - en sjov nummerplade med 4 x 0!! - og det sidste foto er et bevis på, at vi har mødt Albert Einstein... (fnniiiss).
Ønsker dig en rigtig god week-end.
SES

torsdag den 26. april 2012

Gran Canaria #12


Puerto de Mogán blev hurtigt til et af vores yndlingsudflugtsmål. Den lille by, der leder tankerne hen på Venedig, fordi den har adskillige små kanaler, ligger helt ud til stranden og har en mindre havn, hvor rute-bådene til de nærmeste nabobyer lægger til ved den yderste mole.
Her er mange turister og alligevel virker her fredeligt – måske fordi der ikke er de store mængder af hoteller, som er klistret op ad klippesiderne. I stedet er der et stort smukt anlagt to-etagers byggeri pyntet med hibiscus og bougainvillea samt små buede broer over havnekanalerne.
Vi spiste de lækreste pizza’er på La Cicala, som ligger med udsigt over havn og stranden, som vi også en af gangene fik "afprøvet".

I dag skulle vi have været på sviptur til Oslo, men vi har måttet aflyse turen, da min fod stadig gør vanvittigt ondt. 
Men forhåbentlig hjælper det at komme til en reumatolog og få kigget på den, så det ser jeg frem til. Skal nok fortælle, hvordan det udvikler sig...

Hav en dejlig dag og tak fordi du kiggede forbi.
SES

Hav en god dag...
SES

mandag den 23. april 2012

Gran Canaria #11


Udsigten til disse bjergtoppe stammer fra den første del af ”anlæggelsen” af øen – for ca. 14 mill. år siden. Talrige slugter, kløfter og klipperygge breder sig ud over landskabet. Oprindeligt har lagene ligget som ”lagkager”, men senere vulkan-udbrud har brækket fladerne, så de i dag ligner ”regnbuer”. Det er mineraler, der giver de forskellige lag, de mange farver.
Det var én af vores favoritstrækninger... og vi var flere gange forbi de smukke mangefarvede klipper, som så forskellige ud, efter hvad tid på dagen vi var der.


Rigtig god dag til dig og tak fordi du kiggede forbi...
SES

lørdag den 21. april 2012

TAK...

... for jeres god bedring ønsker.

OG TIL LYKKE TIL CHARLIE (og prinsesse Isabella og H.M. Dronning Lizzie af GB), som ALLE har FØDSELSDAG I DAG.

De første svar på blodprøverne viser at det er "akut gigt"... så jeg er blevet udstyret med 3 forskellige smertestillende præparater, og når de sidste svar kommer i næste uge får jeg nærmere besked...
ØV - ØV - ØV
Men trods beskedden er jeg glad for endelig (trods alt) at kunne forholde mig til hvad de vanvittige smerter skyldes...
Håber jeg kan komme i en fornuftig behandling, hvor jeg kan lære at leve med gigten...
GOD WEEKEND til jer derude...
SES

fredag den 20. april 2012

Gran Canaria #10


Denne flotte kløft er speciel p.gr.a.de utallige klippegrotter på klippesiderne, som har været beboet siden canarii’ernes tid. Man kan se og læse mere om området på museet, som vi besøgte. Kløftens nutidige beboere synes også at nyde at bo i huler, hvis man skal dømme ud fra landsbyen Guayadeque, der ligger 6 km inde i dalen. De 15 grottehuse, der er beboede, har en konstant temperatur på 18 gr., uanset om det er sommer eller vinter udenfor, og de har både telefon, el og vand.
Hvis man vælger en guidet tur til området kan man besøge "huleboerne"... men vi så bare til fra "sidelinien"...
Situationen er status quo med min fod. Fik taget 3 nye blodprøver i går, som der er svar på tirsdag... og det gør stadig lige ondt, så det er noget MØJ...
Men min søde mand kom hjem med en trøstebuket røde roser i går... skønt! 
Ønsker dig en dejlig dag & week-end (lige om snart)...
SES

onsdag den 18. april 2012

Gran Canaria #9


Mens vi stod og nød den fantastiske udsigt over Fataga-slugten, opdagede jeg en gruppe blåklædte cykelryttere med følgebil og – motorcyklister med kamera. Og kort efter vi havde forladt udsigtspunktet, kunne vi overhale de første Saxo-bank cykelryttere.
Det var jo lidt sjovt, at det netop var et dansk hold, og da vi var kommet op til toppen af næste bjerg, måtte vi ind på P-pladsen for at se holdet køre forbi. En entusiastisk belgisk turist fortalte, at Contador lige var suset forbi, og vi regnede ud, at det var det ”rigtige” proff. hold, der var på forårs-træning i G.C.’ s bjergmassiver. Inden længe dukkede flere ryttere op - også Nicky Sørensen - og følgebilen sluttede feltet af.
Ovenstående er teksten fra siderne, som jeg ikke ved om er "læsbar"..., men synes teksten er lidt "vigtig" for at forstå interessen for billederne... og min egen private "cykelrytter" syntes bestemt, det var et "hit" at møde dem her... ;o)
Jeg vil ønske dig en rigtig god dag...
SES

tirsdag den 17. april 2012

SAM indkøb


Her er så hvad jeg "fik" med hjem fra SAM. ;o)

Jeg var rimelig målrettet og gik faktisk kun efter det, som jeg vidste, jeg "ville ha'"... Jeg synes, det er svært at tænke kreativt og udtænke planer, når det gør ondt i foden!!??
Men de små PEG STAMPS var bare et "must have" og derfor også lidt stempelpuder... det SKAL simpelthen prøves...
Ellers har jeg nusset lidt kort færdige til OSH i dag... de skal med ud til Charlie, hvor vi kører forbi på vej ind til ældste søn, der har inviteret farfar og farmor til middag =0)... MUMS...
Og det går vel at humpe frem og tilbage til bilen, når jeg har chauffør på...
Idag tager jeg de sidste piller mod HERPES... ikke fordi de hjælper... men det fortæller jeg så til lægen i morgen... så er det hendes tur til at TÆNKE... (men helst ikke kreativt... hellere HJÆLPSOMT!!)...
Tak for jeres søde hilsner og "med-piv" til mit ben... jeg håber det hjælper ;o)  ;o)
Hav en god dag...
SES

mandag den 16. april 2012

SAM...



Ja... man må sige, at tingene ikke altid går, som man helst vil ha' det ...

Faktisk har jeg i et par uger gået med en "mystisk" ankel, og det har bestemt påvirket mit humør...
Jeg har været hos flere læger og er p.t. i behandling for herpes... Og det gør rigtig, meget ondt...
Nå, men jeg havde jo først og fremmest GLÆDET mig til SAM... Men det måtte jeg opgive p.gr.a. smerter og frygt for, at det ville overbelaste anklen. Så det blev lavet om til et besøg i går på 1 - 1½ time, hvor jeg blev kørt til og fra af J., og jeg fik hilst på min "basisgruppe" og mange af de andre søde scrappere og forhandlere. Og så fik jeg HANDLET lidt... ;o)  ;o)

MEN heldigvis fik jeg/vi en fantastisk dejlig week-end alligevel.Vi havde forinden lavet en aftale med familien "aka"/Annette, at de skulle komme hos os og overnatte efter SAM... så vi havde en super hyggelig aften i går og morgenstund i dag - før deres færder gået videre mod hovedstaden.... (de skal bl.a. besøge dagens fødselar...)
Det har bare været SÅ DEJLIGT at få sludret igennem om scrap, indkøb, fiduser og idéer og så ordnet hele "verdenssituationen" i en "ruf". Og så nyder "herrerne" da også hinandens selskab... 
I får lige et farvelfoto af både d´herrer og d´damer... og selvfølgelig med Henriette i midten begge gange.
Jeg fik slet ikke fotograferet til SAM!!! Men der er jo masser af andre der har gjort det...
Og så må jeg tage et billede af nyanskaffelserne i morgen....
Nu skal benet slappe af (det er nu IKKE blevet overbelastet, for alle har givet en hånd med...)

Tak fordi du kom forbi... lægger du en kommentar bliver jeg glad....
SES

søndag den 15. april 2012

Gran Canaria #8



Udsigten fra Barranco de Fataga blev hurtigt vores yndlings-udflugts-mål, og vi besøgte stedet mindst 3 gange. Stilheden var fantastisk og udsigten selvsagt betagende. De smukke bjergmassiver, der dukker op i baggrunden sætter alt i rette perspektiv:
Man er bare et lille fnug i den mægtige natur.
Den ene gang vi var her, sad der to unge musikere og spillede fløjte og harpe. Det lød så smukt og var en utrolig passende musik, der nærmest understregede stedets skønhed på en underfundig måde. Så den CD de solgte kom med hjem…

Jeg ønsker dig en dejlig dag...=0)

SES

lørdag den 14. april 2012

Fødselsdag


Idag fylder en kær gammel kollega 70 år. Han var "hele skolens" matematik-lærer på den første skole jeg arbejdede på... Alle er inviteret til sommerfrokost, men han skal selvfølgelig have en hilsen fra alle de gamle kolleger på dagen... og kortet fik jeg æren af at lave...
Han får det sammen med en flaske idag... og må vente med selve gaven, til vi ses allesammen til vores traditionelle sommerfrokost.
Skolen blev lukket i 1991 (stort snøft) - selvom vi kæmpede imod med blod, sved og (rigtig mange) tårer. Lærerkollegiet blev spredt for alle vinde - undtaget de klasser og deres klasselærere, der blev flyttet "hele" til 2 af naboskolerne...
Heldigvis havde jeg en 9. klasse på det tidspunkt, som havde arbejdet MEGA tæt sammen med parallelklassen... så vores dejlige inspektør havde ÉN betingelse ved spredningen... AT VORES KLASSER IKKE MÅTTE SKILLES det sidste år... =0))... Så det hjalp (en lille smule)...
Det gamle lærerkollegie samles stadig 2 gange årligt (jul og sommer).
Nå, - men det var jo et sidespring!!

Hav en dejlig week-end...

torsdag den 12. april 2012

Gran Canaria #7


Undskyld billedkvaliteten af det sidste billede :-(...
Men her er vi altså til Delfinshow... som det ses ;o)
Der er ikke så meget andet at sige, end at de er UTROLIGT DYGTIGE...
Både trænere og dyr... og så synes jeg, det er så hyggeligt, at de "snakker sammen"... ;o)... altså dyrene...
Vi nød bare samtlige minutter i deres selskab.... og lod os underholde...
Det var det sidste fra Palmitos Park ... om et par dage er vi "på vulkaner"... (fnis)
Håber vi ses i week-end'en til SAM....
SES

tirsdag den 10. april 2012

Gran Canaria #6


Stor var glæden, da vi opdagede at de havde en orangutang... for sådan én har vi ikke set før IRL. Og om vi nogensinde får den set i sit "rette element", tvivler jeg på. Der er ikke så mange tilbage i verden, så det var virkelig fantastisk!!... Overraskende stor... og med masser af kræfter, føler jeg mig overbevist om... =0)

Det er en menneskeabe, som findes i naturen på Borneo og Sumatra. Den kan veje op til 90 kg, blive næsten 1½ m høj og i Zoo ca. 50 år gammel. Armene kan have en rækkevidde på  2½ m. Den lever af tropiske frugter og insekter. Man regner med, der er ca. 45 000 dyr tilbage.

Håber du har haft en god påske og er klar til hverdagen igen.

SES

mandag den 9. april 2012

Collage fra PÅSKEDAG

Lidt billeder fra i går... Vi startede med frokost og så blev Herbert lagt ud og sove... som I kan se, var han rimelig tændt på at følge med i, hvad der skete rundt om ham, men træt er man vist, når man kan ende med at sove middagslur i denne stilling....!! =0)
Han blev nænsomt LAGT ned... og sov sødt videre... mens de 4 "store" drenge trillede æg... (på strygebræt og tæppe, som I kan se...)...
Nederst til højre får de påskeæg... og med lidt slik og en hare i ægget fulgte en dvdfilm... og der var ingen "byttere"... så farfar og farmor syntes faktisk, der var grund til at være STOLTE...
Viggo (i grøn skjorte - ældste barnebarn 7½ år)
Osvald (i mørkeblå polo - næstældste - 6 år)
Carl (i rødternet skjorte - tredjeældste - 6 år til maj)
Hans (i grå slipover - tredjeyngste - 3 år)
Herbert (i lyseblå skjorte - yngstemand - 2 år) fik et puslespil...
Og da der var fyldt RIGELIGT op i sukkerdepotet, blev de smidt ud i haven... og så kom "anlægsgartnerne" ind over og begyndte at lægge terrasse midt på græsplænen!!!
Ak-ja... de er klar til at være med på den værste... man er vel drenge...!!!

Sofie (næstyngste barnebarn - 2 år) kommer i morgen og får påskeæg... ;o)               
Det var en super fin dag.... selvom vejret var ret så blandet... dog uden regn som i dag :o(

Håber du har nydt påske-fri-dagene... nu lakker de mod enden og hverdagen vender tilbage...
God ny uge.
SES

søndag den 8. april 2012

God PÅSKE

I går var jeg i skoven for at hente anemoner til påskebordet og på vej ned til skovbrynet mødte dette syn mig...
Jeg bliver altid så glad, når jeg kommer forbi denne strækning og de nærmest hver og én har sendt Dannebrog til tops. De har en aftale om at flage, når anledningen byder sig for beboerne på strækningen. Det er faktisk et af de skønneste steder i Danmark.... med vid udsigt over Øresund og Hveen og Sverige....
Heldigvis havde jeg kameraet i lommen, så der kom disse billeder med hjem.... og så syn's jeg da lige I skal ha' lov at se med ;o)
Jeg ønsker jer et par dejlige påskedage og håber at vi kan få lov at ha' lidt sol her de sidste dage...

Idag får vi to af drengene og deres familier til påskefrokost... heldigvis var vi flittige med forberedelserne i køkkenet, så langt vi kunne i går... så det bliver lidt nemt til formiddag.

SES


lørdag den 7. april 2012

Gran Canaria #5


Der var så mange forskellige og fremmedartede fugle, at jeg måtte vælge nogle ud til at vise. Jeg valgte så nogle af dem, som vi har oplevet IRL på deres levesteder. Krontranen, flamingoer og maraboustork så vi alle i Afrika, da vi var på safari og emuerne så vi i Australien. Ørnen oplevede vi i Grand Canyon, men her i "showet", så vi den "lystre" sin falkoner. Det var godt nok flot... hvilken præcision fra disse flotte - store og stærke - fugle...

Jeg ønsker dig en god påskeweek-end...
Jeg tager til SAM både lørdag og søndag i næste week-end. Hvis du ser mig dér, så giv mig et praj og sig "hej"...
Jeg er dårlig til at kende folk fra billeder, men vil vildt gerne hilse på jer derude IRL... sidder sammen med Charlie og Fifty (bl.a.)...
Håber at vi SES....

torsdag den 5. april 2012

Gran Canaria #4


Vi havde lejet bil i 22 dage, og var begge fast besluttede på, at Palmitos Park (- som er en kombineret dyre og blomsterpark) var et MUST SEE, så snart vejret var til det. Det blev derfor vores første "rigtige" tur udenfor nærområdet. Vi havde et dansk ægtepar med dertil, som boede på samme hotel, og som vi fik mange hyggelige stunder med i løbet af ferien.
De første 2 sider handler om planter - J. står ved nogle kaktus, som vi lærte blev kaldt "svigermors marokko-puder"... ha-ha... fantastisk navn!! ;o)
Der kommer flere sider med de mange oplevelser fra den fantastiske park... om et par dage ;o)

Jeg håber, at I får en dejlig påske... vi skal tilbringe dagene med at være på besøg og have besøg af gode venner og vores dejlige familie.

SES

mandag den 2. april 2012

Gran Canaria #3



Bare en billedserie med udsigten fra vores terrasse med både morgen- og aftensol. Selvom der ikke er billeder fra hver dag, kan I se, at vi var RIGTIG forkælede med vejret ;o)
Tæt på hotellet (50 m derfra) lå en stor udsigtsbalkon, hvorfra vi kunne kigge ud over Puerto Rico by, strand og havn, mens solen forsvandt i havet... det blev hurtigt et "...must see"...

Til Heidi... JO... det er den by med et (forfærdeligt!!!) indkøbscenter i flere etager midt i byen...
Jeg ønsker jer en rigtig god Palmesøndag og en dejlig ny uge... måske har I allerede ferie, og så håber jeg, at I får nogle super dejlige fridage med godt vejr.
SES
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...