fredag den 30. november 2012

OSH-herre-kort

 
Jeg er SÅ elendig til at lave herre-kort... men her blev jeg lidt  tilfreds med resultatet. Det er rester fra dyrekortene (se tidl. indlæg) og lidt rester fra det donerede brune Panduro-papir (tak for det), tilsat gamle biler fra nettet og TH tandhjul...
Jeg ønsker jer en rigtig god week-end og specielt en dejlig 1. søndag i Advent =0)

SES
PS... Jeg deltager IKKE i kalender-blogning i år... men vil alligevel lægge lidt kortnyheder på bloggen af og til  ;o)

 
 
 
 

Posted by Picasa

onsdag den 28. november 2012

LO Vietnam # 21



I My Tho skifter vi bussen ud med en båd og sejler en tur på Mekongfloden gennem de mange kanaler til øen My Tho, hvor vi skal se deres fremstilling af kokosslik (Keo Dua). Først ser vi kokosmælk, kokos og karamel blive varmet til den tykner, derefter rulles massen ud i lange pølser, som lægges i riller, trykkes flade, skæres og HÅND-pakkes !!.


Herfra sejles vi i små både til en anden ø, hvor vi skal holde formiddags-frugt-pause. Vi bliver hentet ved bådebroen af flere hestevogne og kørt hen til et lille hyggeligt sted, hvor vi skal spise.

Her lytter vi til lokal musik og får lækker te og smagsprøver på mange slags frugt (dragonfrugt, ananas, jackfruit, kærlighedsfrugt, papaya…). UHHMMM...
Vi ser bl.a. jackfruit’en blive renset og skrællet…. Den er lidt speciel. Er frygtelig "fedtet" og det er svært at vaske af!!


Da vi er klar til at gå videre til bådene, der skal føre os til vores frokostspisested starter en STYRT-REGN. Heldig stopper det efter ca. 20 min.
Til frokost skal vi have Elefantøre-fisk (som vi kan se levende i et bassin ved siden af restauranten), suppe m/blæksprutte, forårsrulle m/rejer og dertil ris i bananblade. Ananas og jackfruit til dessert. MUMS...
Herfra sejler vi igen i de små både tilbage til den større båd. 
Vi spiser aftensmad sammen om aftenen.

Jeg vender tilbage med mine indkøb på SAM efterhånden som jeg anvender det.
UHA... der var ustyrlig mange fristelser, der var svære at modstå... ;o)

Min nye header er de små søde og lidt frække aber fra Gibraltar. =0)
Jeg håber, at du har får en dejlig dag.
SES

Posted by Picasa

mandag den 26. november 2012

OSH Valentin kort


 
 
Hvem sagde Valentin..?? HER er dømt kort til Valentin... og jeg har brugt Cecilie's FIF # 22 fra OSH-bloggen... (der kan man hente RIGTIG mange gode idéer...)
Teksten er fikset på PC'en - hjerterne er fra Stampin' up - båndene fra div. butikker (fakta, netto...) og papirerne fra LIDL. De to bling i hjørnerne er fra en kina-biks i Spanien... Jeg skulle have købt MANGE, MANGE flere.... (ØV)  :o(
Jeg synes faktisk, der er dømt LOVE for alle pengene... =0)
 
Hav en god ny uge... jeg synes altså bare tiden FLYVER afsted... hvad med jer... har I styr på den snarlige december?? Om en måned er juledagene forbi!!  =0) ha-ha... =0)
 
SES
 
 




 
Posted by Picasa

lørdag den 24. november 2012

LO Vietnam # 20



Fra Cu Chi tunnellerne går det mod Saigon. På vejen kommer vi forbi en gummiplantage,
og Bjarne er ikke sen til at få bussen stoppet, så vi kan lære lidt om gummiaftapning.

Herfra kører vi til Saigon for at spise frokost på PHÒ 2000. Det er navnet på en viet-namesisk kæde med mange restauranter spredt over hele byen. 

REX Hotel
Vi slutter turen på toppen af Rex Hotel. Det var tidl. en fransk garage og et ameri-kansk kulturcenter, men under Vietnamkrigen blev stedet hovedkvarter for USA Information Service og hjemsted for amerikanske soldater. Det amerikanske militær holdt de daglige pressebrifinger (som journalisterne døbte ”Five o’Clock Follies”) her. Først i 1976 blev bygningen omdannet til hotel. Fra tagterrassens restaurant og bar er der en flot udsigt, og det var her på toppen af hotellet at verdens journalister ventede på efterretninger om Vietnamkrigen (Amerikakrigen), og der blev serveret gin & tonic. I dag er stedet mødested for mange turister og den enorme krone, der er oplyst om natten, er et af byens bedst kendte symboler.
Det er vi flere, der må prøve. =0)
Bagefter skal vi hjem og pakke til vores tur i morgen til ”Det flydende marked” i Can Thó.
 
Vi kører ud af Saigon og passerer floder og rismarker i ét væk. Vietnam er verdens 3. største riseksportør. Der høstes ris 3-4 gange om året. Mekongfloden er én af verdens 12 største floder og Vietnams spisekammer. Halvvejs mod Can Thó holder vi en pause, hvor vi bl.a. kan strække ben og få lidt koldt at drikke.
 
Mens du læser om Vietnam, er jeg i Roskilde. Jeg deltager i SAM, som løber af stabelen både i dag (10 - 19)og i morgen(10 - 16) - entré 30.- kr.
Det plejer at være SUPER hyggeligt... vi snakker og shopper og griner og shopper og snakker... i MANGE timer...
Måske ses vi... så sig lige HEJ!
Hav en dejlig week-end.
SES
Posted by Picasa

torsdag den 22. november 2012

OSH Valentinkort

 
 

 
Her er så det grå papir fra Panduro (tak igen)... som var mønsterbort, på det papir jeg brugte på elefantkortene(se tidl. indlæg).
Vupti... de blev lige til en KÆMPE stak Valentin-kort fyldt med hjerter og LOVE.
Jeg har engang købt noget sødt tape (ala WASHI) i Netto... så det matchede fint med sådan en stribe nederst på kortet. Syn's faktisk selv de blev helt vildt søde... =0)  =0)
 
Nogle af teksterne er hjemmelavede - andre er fra Sivsko (tak for det)...
 
I morgen skal jeg til JULEFROKOST med mine gamle kolleger - glæder mig =0)
OG - TA-TAAAAAA..... i WEEK-END-EN er der SAM i Roskilde...
Mon ikke vi ses??... gi' mig et praj... og SIG "HEJ"...
 
SES


 
Posted by Picasa

tirsdag den 20. november 2012

LO Vietnam # 19


Posthus
Hovedpostkontoret ligger lige over for Domkirken. En smuk laksefarvet bygning fra ko-lonitiden. I den store hvælvede sal ses et stort portræt af Ho Chi Minh og originale, malede landkort fra 1892.
Posthuset ser næsten ud, som da det stod færdigt i 1891 med grønne smedejern og skodder, smukt buede lofter og originale lim-potter til frimærker.
Domkirken
På Pariserkommunens Plads ligger Notre Dame domkirken. Bygningen er fra kolonitiden er tegnet af en fransk arkitekt og skulle minde om den originale N.D. i Paris. Kirken blev indviet i 1880 og er Vietnams  ældste Kirke. Murstenene til kirken blev sendt med skib fra Marseille. Den katolske domkirke har to centrale rum, vinduer med glasmalerier, marmorrelieffer og gotiske hvælvinger.

Byliv
Scooterne præger i høj grad bybilledet, og man skal krydse gaden målbevidst, med rank ryg og i rask tempo. OG ALDRIG gå tilbage eller stoppe op – for de kører uden- eller inden om én…
En dag var det ”Lærerens dag”. Da blev der solgt blomster opsatser på mange gade-hjørner.
Scooteren blev også brugt til at hente børn hjem fra skole… og vi så både 2 og 3 børn være med på scooteren. 


Cu Chi ligger ca. 70 km fra Ho Chi Minh City og er berømt for det vidtstrakte net af underjordiske tunneller. De første blev  anlagt i 1940-erne under kampen mod fransk-mændene og under krigen mod USA blev de brugt som skjulested for modstandsbevæ-gelsen. Efter sigende blev nettet udvidet, så det nåede ind under hovedkvarteret for
den Amerikanske hærs 25. division i Mekongdeltaet.

Man mener Cu Chi tunnellerne i 1960’erne har haft en samlet længde på over 200 km. Der var tunneller i 3 etager og i ned til 10 m’s dybde. De enkelte tunneller var mellem ½ og 1 m brede. Den øverste etage kunne bære vægten af en 50 tons tung tank, mellem-ste etage kunne modstå angreb med ikke alt for kraftige morterer, mens den nederste var praktisk taget uindtagelig. Jordbunden består af rødt ler, der er meget velegnet til udgravning af tunneller. For at undgå at blive opdaget, kom man den opgravede jord i bombekratere, rismarker eller Saigonfloden. Amerikanerne anvendte tit sporhunde til at finde tunnellerne, men modstandsbevægelsen spredte peber ud i nærheden af indgange og luftkanaler...

Selv om tunnellerne havde køkkener, mødelokaler, sovesale og hospitaler, var de ikke beregnet til at opholde sig i over længere tid. Men de er et tydeligt bevis på vietname-sernes opfindsomhed og udholdenhed, der til sidst betød, at de vandt over de teknologisk overlegne amerikanere. Først med de ubarmhjertige tæppebombarde-menter fra B-52 fly lykkedes det at ødelægge store dele af det underjordiske netværk.

Besøgende gyser, når de kravler gennem en kort tunnel (som er blevet udvidet og forbedret).
Eukalyptustræerne, der blev plantet efter krigen, er et forsøg på at genoprette naturen efter de ødelæggelser, der blev forårsaget af kemiske afløvningsmidler (agent orange) og tæppebombardementer.

Bemærk fælderne på side 3. Det var umuligt, at se de var i skovbunden, som var dækket godt til med vissent løv.!!
Én af vores medrejsende prøvede at komme gennem en nedgang til tunnellerne.
(de 4 billeder nedest t.h.)
J. prøvede at "kravle" gennem den korte udvidede tunnel (for turister)... De små bitte sandaler på Bjarnes arm er fremstillet af bildæk og sælges som souvenir (nu)...

Håber du nød den skønne efterårsdag i går. Herligt at solen igen viste sig.
Nyd dagen.
SES
Posted by Picasa

søndag den 18. november 2012

OSH-børnekort

 
 
Og her kommer så mine "jumbo'er"... altså... jeg bliver helt "glad i låget" af de vidunderlige stempler...
Kortet til venstre er med rester af papir og karton... kortet til højre er monteret på karton fra Panduro (tak for det). Og den møstrede bort, der er lidt velour-agtig, kommer på nogle LOVE-kort om nogle dage ;o) Det var super dejligt at få det brugt, så det kan gøre "gavn" i ørkenen. 
Igen er det (gammelt design) fra BG... - jeg synes bare det passer så fint til elefantens farver. Men det er vist også snart udgået... :o(
Jeg håber, at du har en dejlig week-end.
SES
 
 
 
Posted by Picasa

fredag den 16. november 2012

LO Vietnam # 18

 
Først kører vi til Binh Tay markedet, som er Cho Lons største marked. 
Det er opført i 1928, og bygningens ydre er et fint eksempel på den kinesisk påvirkede franske arkitektur fra begyndelsen af 1900-tallet. Orientalske tage med drager, hæ-ver sig over mure i franskmændenes karakteristiske gule farve.
Et klokketårn har et ur på hver af de 4 sider. Markedet fylder 17 000 m² fordelt på to etager og 2300 boder.
 
 

Herefter tager vi til Thien Hau-pagoden, der er en af Cho Lons vigtigste pagoder og
templer. Den blev grundlagt af kantonesiske indvandrere i 1760 og er viet til Thien Hau ”Havets moder”.
Pagoden kaldes også Kvindernes Pagode (Chua Ba), fordi lokale kvinder beder til Me Sanh, gudinden for frugtbarhed, og Long Mau, gudinden for mødre og spædbørn.   
Pagoden er bl.a. kendt for sine mange glaserede keramikfigurer og –skulpturer på tagene i begge gårde.
 

Genforeningspaladset
Sydvietnams præsidentpalads ligger i centrum af distrikt 1. Efter 1975 blev det døbt Genforeningspaladset, men i dag hedder det UAFHÆNGIGHEDSPALADSET. Den store betonbygning er omgivet af en stor park. Præsidentpaladset blev indviet i 1966 og fungerede som den sydvietnamesiske præsident Nguyen Van Thieus hovedkvarter fra okt. 1967 til april 1975.
Den 30. april 1975 bryder en tank ind gennem paladsets porte. Det blev et symbolsk øjeblik under befrielsen af Saigon, der førte til Vietnams genforening. I 1990 blev paladset åbnet som museum og det var en spændende rundtur til mødesale, modtagelses-værelser og private gemakker. På tredje etage kan man se ud til en helikopterlandings-plads. I kælderen (som er bombesikker) ses kommandorum og kommunikationscenter. 
 

 
Der var SÅ mange sjove ting at købe på det store marked... men ALLE ville handle og der var mennesker OVERALT... så vi kom næsten ud uden at have købt noget!!
 
Har du det også sådan, når du skal handle fremmede steder??...
 
Jeg ønsker dig en god week-end.... inden længe...
SES



Posted by Picasa

onsdag den 14. november 2012

OSH-børnekort

 

Hvis du genkender det øverste kort er det ikke sært... for jeg har lavet mange af dem... men dette er med én af de 36(!!!) aber jeg farvelagde på ferien... =0) fnis !!
Det brune donerede Panduropapir gav et hav af dejligt matchende kortbaser til alle mine abe-katte (så tak for det).
Nedenunder resteanvendelse - både af papir og overskudsgrene... (tak for lån af die til QK-queen alias Charlie)...
Desværre er det nærmest UMULIGT at opdrive BGpapir magen til dette... så der er nogle aber der kommer afsted med en stribet baggrund. Men det er sikkert kun mig, der synes, at det ser FULDSTÆNDIGT forkert ud!!  =0)  ;o)
 
Syn's altså det bliver sent lyst og tidligt mørkt nu.... jeg HADER denne tid på året... :o(... (undskyld!)
 
SES
 


 
Posted by Picasa 

tirsdag den 13. november 2012

Nyerhvervelse...




Så fik jeg mine billeder klar til fremvisning - mens vaskemaskinen snurrede.
 
Her kan I se mit "snold" fra Jyllandsturen. De øverste ark til venstre er fra "Aka's butik" i Haderslev (Den hedder Benneweis og ligger lige ved siden af den smukke Domkirke). Jeg havde GLÆDET mig til at købe "mængder" af flagpapir med hjem - men hun havde 1 (ét) ark... :o(
Til gengæld købte jeg de øvrige sjove/anderledes papirer samme sted. (med grise/pengesedler/juletræer/tillykke & flag)
Nedenunder 3 slags papirer fra KMklip (den var bestemt ikke så intereessant som i "gl. dage"). Fik dog 10 ark med LOVE striber for en flad 10'er - og 5 ark (uundværligt )græspapir og noget nyt "god jul"-papir.
Under det ligger en bunke "blandet jul" fra "Den lilla butik" i Niebüll... (der var desværre vejspærring, så vi kørte en lille omvej på godt 30 km!!!) - så det var heldigt der var noget, der behagede fruen ;o)... Snemands-dien er også derfra =0)
Blingæskerne har jeg hentet hos Mette H - det er søde Jean, der har handlet for mig. (TAK for det...)
Jeg var nemlig forbi Mette H på udturen... for at aflevere Panduro-papir til OSH-kort  ;o)
 
Ja, ja... det var en god tur... manden fik også lidt med hjem... det står på hylderne i kælderen og venter på det bliver jul =0)  ;o) - ha-ha...
 
Nyd dagen og ugen. Inden vi ser os om bliver det tid til SAM... jubiiiiiiiiii...
SES

 
Posted by Picasa

mandag den 12. november 2012

Smuttur til Hovedlandet ;o)



 
Vi har været på week-end i Ribe. Det gav anledning til at få kigget (og købt) lidt i de sønderjyske (og nordtyske) scrap-butikker.
OG DERUDOVER.... til (på hjemvejen) at besøge familien i Vejle.... som altid super hyggeligt selskab... og REN FORKÆLELSE.... Lækker lækker mad.... og (som det fremgår af billedet) INGEN MANGLER ved kaffebordet....!!! 1000 tak for en SUBLIM FROKOST OG KAFFETÅR  =0) til jer alle 3.
Planen var at vi ville til Djævleøen før det blev mørkt... det nåede vi så ikke lige. Men hjem kom vi da... =0)
Flere billeder fra oplevelser følger.... en af de næste dage.
 
Håber I alle får en dejlig dag... her tegner det til sol og en smuk efterårsdag... så vi må vist ud i den...
SES


 
Posted by Picasa

lørdag den 10. november 2012

OSH-børne-kort

 

 
Jeg er FULDSTÆNDIG vild med Magnolias dyre-stempler. Jeg synes simpelthen de har sådan et sødt udtryk... også selvom det er LØVER!!....
Så jeg nød at sende dem afsted med OSH kassen - med et knus på hver og ét..
 
Jeg ønsker dig en god week-end.
SES.

 
Posted by Picasa

torsdag den 8. november 2012

LO Vietnam # 17




I dag nyder vi, at der er et pusterum på turen. Flere af vores medrejsende har travlt med indkøb og skrædderbesøg, men vi har valgt at nyde varmen, poolen og byen.


Til frokost vælger vi at spise samme sted som vi fik aftensmad i går.
Det var hyggeligt – med god udsigt, super betjening og frisklavet lækker mad. 
Om aftenen spiste vi lækker barbecue sammen med resten af gruppen.


Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen og allerede kl. 10.45 lander vi i Saigon. Byen blev ”omdømt” til Ho Chi Minh City i 1975 efter genforeningen. Det er overvældende at opleve trafikken i denne storby som har 4 mill. indbyggere og 830 000 scootere.
Det er kun et år siden at det blev vedtaget ved lov, at man skal bære styrthjelm. 
Det gælder dog ikke børn!!!
 
En del af de oplevelser vi havde i Vietnam har været at iagttage livet blandt befolkningen. Alle deres gøremål og handlinger i forskellige situationer. Det er et utroligt arbejdsomt folk - fantastisk søde og imødekommende. De vil simpelthen gøre alt det bedste de kan for deres land... =0)
Jeg ønsker dig en dejlig dag - før vi ser os om er week-end'en over os...
SES
 
 
 
 

Posted by Picasa

tirsdag den 6. november 2012

Ferie-scrap

 
Før tog på ferie til Torremolinos fik jeg forberedt en del til OSH kort. Selvom vi måtte have en MASSE vægt med - orkede jeg ikke at slæbe så meget... Så ovenfor kan I se, hvad det blev til dernede.
Farvelægning af ark med Magnolias herlige dyr. Stjernestrimler (lilla) som var skåret hjemmefra blev til en pæn stak forsider til julekort. Frødrenge-stemplet (lånt af Charlie - tak for det) i "frøers mængde" blev farvelagt. Og andre julekort som skulle "klappes sammen" blev klargjort og pyntet.
Og jeg nåede at færdiggøre dem alle inden S'n'D.  ;o)   ;o)  
Nu har jeg travlt med Valentineskort... men dem må I se senere... 
Hav en dejlig dag... her har vi sol...   =0) - men det er lidt køligt...
SES
Posted by Picasa

søndag den 4. november 2012

LO Vietnam # 16

 
Vi blev fordelt i to både da vi skulle sejle på Thu Bon. Vi havde en meget fin sejltur og havde fornøjelsen af at se et par fiskere fremvise deres fiskemetoder. Det var meget interessant.



Handelshuset (Phung Hungs Hus)
Dette hus, hvis stil er i blandet japansk og kinesisk stil, har været i familiens eje i over 230 år. Vi ser bl.a. figurerne der symboliserer RIGDOM, VISDOM og SUNDHED.

Hoi An
Byen er meget velbevaret, da der ikke faldt nogle bomber her under krigen. Byen kan føre sin historie tilbage til 100-tallet e.Kr. og det gamle kongerige Champa. I 1400-tallet fik vietnameserne kontrol over området. I beg. af 1500-tallet kom de første portugisere, og herefter fulgte kinesiske, japanske, hollandske, britiske og franske ekspeditioner.



Sammen med europæerne kom katolske og protestantiske missionærer – blandt dem den jesuitiske præst Alexandre de Rhodes, som udformede det moderne vietnamesiske skriftsprog baseret på latinske bogstaver. I beg. af 1980’erne tog UNESCO initiativ til og finansierede et program, der skulle restaurere og beskytte Hoi Ans gamle bydel og de historiske bygninger, og i 1999 blev bydelen optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
I dag er Hoi An en afslappet by med ca. 120 000 indb. 
 
Efter sejlturen var vi forbi det lokale marked, som bugnede af de spændende og sjove frugter. Der blev også tid til et lille besøg Fuijan-kinesernes Forsamlingssal. Indenfor ligger nogle templer.

 
Håber du har haft en dejlig week-end.
Jeg synes det er svært at vænne sig til vintertiden... :o( ... vågner tidligt hver dag!! Men så bliver der fikset lidt OSH-kort - så det da godt for noget!!
Utroligt at én time kan betyde så meget!!
SES



Posted by Picasa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...