torsdag den 26. juli 2012

Sommertur


Så blev det endelig sommer og i går udnyttede vi vejret til at tage på tur "ud-i-det-blå". D.v.s. vi havde faktisk nøje planlagt hvad vi skulle nå at se/opleve inden turen gik retur... ;o)
Vi kørte først tværs over Nordsjælland til Frederikssund, hvor vi ville besøge J.F.Willumsens Museum.(billede 1 og 2). Det var et fint besøg med genkaldelse af nogle af hans mange malerier... mere overraskede var vi over hans store produktion af skulpturer... Ja, i det hele taget af, hvor produktiv han har været gennem sit 95 år lange liv. Derfra kørte vi over Roskilde Fjord og mod Kulhuse. Jeg husker ikke, at jeg har været der før, men en dejlig tur langs fjorden var det. Fra Kulhuse sejlede vi med færgen til Sølager - det tager 8 min. - (billede 3 og 8). Herfra kørte vi til Hundested, hvor vi spiste frokost. Næste mål var Sandskulpturerne i Hundested Havn. De er altid et besøg værd, og vi bliver hver gang imponerede over, hvad man kan lave i sand. (billede 4 - 7). Der var 10 store flotte skulpturer, og især fiskeren med sit garn blev vi imponerede over.
Så kørte vi til Frederiksværk, hvor vi havde planlagt, at det skulle passe med, at M/S Frederikke kunne sejle os rundt på Arresø i en times tid. Heldigvis var vi der i rigtig god tid... for båden kunne tage 50 pers, og der blev ikke plads til alle!!  Men det var en rigtig flot tur (billede 9 og 10). Herfra gik det hjemad, så J kunne nå sin daglige cykeltur.... mens jeg gjorde dette indlæg klar.
Jeg håber, at I også nyder sommeren...

Utroligt hvad en blå himmel kan gøre ved ens humør, ikk'??   ;o)
SES

6 kommentarer:

May Britt sagde ...

Lyder bestemt som om I har haft en dejlig dag og rigtig flotte billeder du har taget... ja sol og blå himmel gør bare en glad... c",)

Charlie sagde ...

Næh sikke en fin dag rundt i nærområdet - ja man skal huske de lokale oplevelser i en verden hvor alt er kommet tættere på. =0)

Dorit sagde ...

Ja, det er jo egentlig fantastisk, hvad man kan opleve i sit nærområde, hvis man har øje for det. Det skal man nok huske... at opleve det, som turisterne kommer for at se/opleve !

Annette sagde ...

Jeg ville lige skrive det samme som Charlie......
Tænk at få leget turist i sin egen baghave. Det er så vigtigt !
Og sikke ting I har oplevet der. Det lyder som en rigtig dejlig dag - og vejret var jo i den grad med jer.
Billederne ligner jo postkort.

Nyd endnu en dag i varmen - begge to.

Cecilie sagde ...

Sikke nogle skønne billeder - det ser ud som en rigtig dejlig dag. Og en blå himmel er en lille velsignelse.

Beklager, at jeg ikke er så god til at få kommenteret. Læser med og tænker på dig.
Kram fra Cecilie

Hanneby sagde ...

Jamen så har i jo været "hjemme" hos mig i hundested .- det ser ud som om i har haft en dejlig tur .- og ja, sandskulpturene er flotte og de 10 i år er slet ingen undtagelse.. :)

Dejlige billeder af frederikke, og af Columbus ( færgen melles sølager og Kulhuse ) ..

Knus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...