onsdag den 2. maj 2012

Gran Canaria #15


Her besøger vi den nordlige del af øen og bl.a. byen Arucas skal udforskes. Først besøger vi Iglesia de San Juan Bautista, der ligner et tempel fra en fantasy-fortælling. Byen består mest af lave gamle kolonihuse, så kirken er virkelig en kontrast!!
Kirken blev finansieret af Gourié, som var romfabrikant og gerne ville efterlade sig et monument til ånden og de højere magter. Døm selv om du synes det er skjønt!! Det største af de tre himmelstræbende tårne er 60 m højt. Kirken blev bygget mellem 1909 og 1977 og ligner noget fra middelalderen. Stilen er modernismo, der slog igennem i Spanien i slutningen af 1800-tallet. Den catalanske arkitekt Vega y March er helt sikkert blevet inspireret af Gaudis kate-dral i Barcelona. Indvendigt skyder mange basaltsøjler til vejrs. Dagslyset bliver filtreret gennem franske, blyindfattede ruder og kaster et sart skær over kirkerummet og dets nicher med religiøse kunstskatte.
Vi besøger kort byen Teror, og går en lille tur og nyder de fine velbevarede huse i den smukkeste kolonistil samt det lille torv med det kæmpe store gamle træ.

Tak hvis du bruger tid på at lægge en kommentar. Det gør mig glad.
SES

2 kommentarer:

Annette sagde ...

Spøjs kirke....
Det er da minde om bygherren der vil noget, og den ligner virkelig en gammel bygning. Det må være et særpræget syn.
Det vil vel også være kedeligt, hvis alle kirker var ens !

God dag. Her er solen allerede højt på den blå himmel.

May Britt sagde ...

Flotte billeder og dejlige LO'er...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...