søndag den 13. maj 2012

Gran Canaria #19


Vores tur til Las Palmas skulle tage afsæt i den gamle bydel – Vegueta. Vi kom lige ind til P-pladsen ved markedet fra motorvejen, og det gik fint at finde en plads. Vi gik en runde på Mercado de Vegueta og så på de spændende boder med bl.a. kød, fisk og frugt – men besluttede at vende tilbage og handle, når vi skulle videre.
Herefter gik vi en runde i bydelen ad de toppede brosten og nød synet af de smukt istandsatte huse i fin kolonistil og med smukke træbalkoner.


Bagefter gik vi over mod Domkirken Catedral de Santa Ana. Byggeriet begyndte omk. år 1500, kort efter spaniernes erobring af øen. Kirkens indre er en skov af høje slanke søjler , som skyder op og støtter de tre lige høje kirkeskibe. De 16 træfigurer mellem de farvede ruder i hvælvingen over alteret (n.t.h.) forestiller de 12 apostle og de 4 evangelister.
I et sidekapel ligger det ufordærvede lig af biskop Buenaventura Codina, som udstilles i en glaskiste. Manden, der døde af kolera, blev som andre ofre for epidemien begravet under kirkens gulv i 1800-tallet, men da man under en restaurering trak dem op i lyset i 1950’erne, var den hellige mands lig (som det eneste) ikke gået i forrådnelse. Et mirakel mener troende katolikker. Syge beder ved hans kiste, og en ansøgning om at gøre ham til helgen er bragt til pavens bord i Vatikanet.
Herefter tog vi en elevator op til toppen af det ene tårn, så vi kunne nyde den storslåede udsigt fra tårnbalkonen (og få et foto af os selv... hi-hi).

Hav en god søndag.
SES

2 kommentarer:

Karina Beck sagde ...

Flotte layouts.
Jeg elsker sådanne markeder, nå vi er i udlandet. Her kan man virkelig mærke den lokale stemning.
Godt at i også er med på billederne ; ) : )
Rigtig god søndag til jer.

May Britt sagde ...

4 super flotte LO'er... og sikke kloge vi andre bliver af at nyde dine dejlige billeder... Go' søndag..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...