søndag den 4. november 2012

LO Vietnam # 16

 
Vi blev fordelt i to både da vi skulle sejle på Thu Bon. Vi havde en meget fin sejltur og havde fornøjelsen af at se et par fiskere fremvise deres fiskemetoder. Det var meget interessant.Handelshuset (Phung Hungs Hus)
Dette hus, hvis stil er i blandet japansk og kinesisk stil, har været i familiens eje i over 230 år. Vi ser bl.a. figurerne der symboliserer RIGDOM, VISDOM og SUNDHED.

Hoi An
Byen er meget velbevaret, da der ikke faldt nogle bomber her under krigen. Byen kan føre sin historie tilbage til 100-tallet e.Kr. og det gamle kongerige Champa. I 1400-tallet fik vietnameserne kontrol over området. I beg. af 1500-tallet kom de første portugisere, og herefter fulgte kinesiske, japanske, hollandske, britiske og franske ekspeditioner.Sammen med europæerne kom katolske og protestantiske missionærer – blandt dem den jesuitiske præst Alexandre de Rhodes, som udformede det moderne vietnamesiske skriftsprog baseret på latinske bogstaver. I beg. af 1980’erne tog UNESCO initiativ til og finansierede et program, der skulle restaurere og beskytte Hoi Ans gamle bydel og de historiske bygninger, og i 1999 blev bydelen optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
I dag er Hoi An en afslappet by med ca. 120 000 indb. 
 
Efter sejlturen var vi forbi det lokale marked, som bugnede af de spændende og sjove frugter. Der blev også tid til et lille besøg Fuijan-kinesernes Forsamlingssal. Indenfor ligger nogle templer.

 
Håber du har haft en dejlig week-end.
Jeg synes det er svært at vænne sig til vintertiden... :o( ... vågner tidligt hver dag!! Men så bliver der fikset lidt OSH-kort - så det da godt for noget!!
Utroligt at én time kan betyde så meget!!
SESPosted by Picasa

4 kommentarer:

Dorit sagde ...

Thu bon... har altså aldrig hørt om den flod før, men der sker da ting og sager, fine eksotiske billeder, det har været en vældig tur I der har været på !
God søndag, her skinner solen lystigt !

Karina Beck sagde ...

Flotte sider og spændende læsning!
God søndag.

Charlie sagde ...

Igen fine oplevelser og flot dokumenteret. Tak for din hilsen mens du var alene hjemme og god søndag til jer. Tænk det med tidsforskelle er jeg helt tonedøv overfor - men så længe du bruger tiden "fornuftigt" går det jo nok =0) Knus

Dortesjs sagde ...

super fine billeder og flot overskueligt LO sider

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...