tirsdag den 23. oktober 2012

LO Vietnam # 12Vi bliver vækket kl. 3 og indtager "morgenmad" i bussen (juice og boller). På vej til luft-havnen opdager Bjarne (i nattens mulm og mørke), at der er gang i et pænt stort blom-stermarked. Det må vi ind og opleve…. Fantastisk, hvad det er muligt at stable op på en cykel (og køre med!!)… - Alle rosenknopper er pakket særskilt ind i fugtig avis…
Lufthavnen er HELT tom… og der er afgang kl. 6.10…
Flyveturen varer en god times tid og derfra kører vi til hotelleti Hué, hvor vi får morgenmad.
  
Hele området har været ramt af oversvømmelser de sidste 14 dage (forrige hold har slet ikke kunnet besøge Hué) – Mekongfloden har stået 2 m over normalen. Nu er der virkelig kommet gang i oprensning af al flodens affald, så vi begiver os ud på en sejltur på Mekong-floden (Duftenes flod) i en smuk dragebåd. Der er en del andre både, så der er masser at se på.

 Hué
Byen blev grundlagt i år 300 f.Kr.
Indtil 1306 var Hué en del af det hinduistiske kongedømme Champa. Så byttede vietnameserne sig til Hué for Da Nang. Til gengæld fik chamkongen en vietnamesisk prinsesse. Da kong Gia Long havde erobret magten i 1802, valgte han Hué som kongeby pga. den centrale beliggenhed. Byen var kongernes residensby til 1945, men dens indflydelse blev mindre fra år 1900, da den gamle hovedstad Hanoi blev magtbase. Under tet-offensiven i 1968, hvor den Den nationale Befrielsesfront angreb over 100 vietnamesiske byer, var Hué centrum for nogle af de heftigeste kampe. De varede 25 dage og kostede både 5000 modstands-folk og mange tusinde indb. livet. Den sydvietnamesiske hær mistede 348 og amerikanerne 142 soldater. Af byens 16 000 bygninger blev over 9 000 beskadiget eller ødelagt. Især gik det hårdt ud over fæstningen og Kongebyen, hvor befrielsesfronten havde forskanset sig. Nogle af de gamle træbygninger var gået til under franske bombardementer i 1916 og 1947. 

 


Byen Hué er delt i to af Duftenes flod (Song Huong). På flodens venstre bred ligger fæstningen og Kongebyen, på den højre den nyere franske bydel, hvor man finder de fleste og bedste hoteller. Syd for byen ligger de store kongegrave.

Hjemmefra havde jeg været mindre begejstret ved tanken om vores planlagte togtur fra Hanoi til Hué... jeg skulle bare have vidst, at det slet ikke blev til noget - og at vi måtte flyve!!! =0)

På billederne fra flodturen kan man se, at vi "henter" skipperens søn fra skole, og at han får lov at styre båden... ;o) 
Det var en utrolig flot dragebåd... og der var rigtig mange af dem...

Håber du får en dejlig dag.
SES
Posted by Picasa

3 kommentarer:

May Britt sagde ...

Igen en række meget flotte billeder af en , må det ha' været, fantastisk tur... Flot måde du har fået det sat sammen på og papiret passer jo bare perfekt... og så kloge vi bliver.. hi hi.. dejligt at følge med på Jeres skønne tur..

Karina Beck sagde ...

Spændende billeder og historie. Tak for det.

Annette sagde ...

Fantastisk tur og fantastiske oplevelser I har haft.
Tak for endnu et dejligt indlæg med flotte fotos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...