tirsdag den 9. oktober 2012

LO Vietnam #7


Dragens by
I år 1010 besluttede kong Ly Thai To at flytte sin hovedstad til et sumpet område fyldt med krokodiller og skildpadder. Det lå tæt ved Den røde Flod og gav bedre økonomiske og handelsmæssige mulig heder. Og så havde han modtaget et godt varsel: En gylden drage var steget til vejrs, og kongen kaldte derfor den nye hovedstad Thang Long ”Da dragen steg op”. 
Hanoi var hovedstad det meste af tiden til 1802, hvor et nyt kongeligt dynasti besluttede sig for at flytte regeringssædet til Hué. I perioder hed byen Dong Kinh (Hovedstaden i Øst) et navn, der senere skulle blive den franske betegnelse for det nordlige Vietnam, Tonkin. Navnet Hà Nôi (”Inden for floden”) fik byen i 1800-tallet. Franskmændene erobrede byen i 1883, og i 1902 blev Hanoi hovedstad i hele Fransk Indokina.
Hué var dog stadig residensby for den vietnamesiske konge, men det var i kolonimagtens hovedstad, at tingene skete. Under indflydelse af fransk kultur blev Hanoi i første halvdel af 1900-tallet Vietnams mest moderne by og har siden været landets intellektuelle og kulturelle centrum.


Pagoden på én søjle.
En nat i 1049 drømte den barnløse kong Ly Thai Tong, at barmhjertighedens gudinde, Quan Am sad på en lotusblomsty med et drengebar. Kort efter giftede kongen sig med en bondepige, der fødte ham en søn.
En buddhistisk munk foreslog kongen at opføre en pagode til ære for Quan Am. Den skulle ligne en lotus, hvor søjlen er stænglen og pagoden er blomsten. Selve templet kaldes ”Lotusblomsalteret”. Den nuværende pagode er fra 1955, da forgængeren blev sprængt i luften af franskmændene få dage før tilbagetoget
fra Hanoi i okt. 1954.

Flagtårnet Cot Co
Det består af 3 platforme og et tårn, som er 33,5 m højt, bygget i 1812 og en del af Citadellet. I modsæt-ning til  mange andre bygninger i Hanoi, blev det ikke ødelagt under det franske herredømme (1894-1897). Det blev brugt som observationstårn. 
KOTO
En social virksomhed, der giver positive forandringer i livet for gadebørn og dårligt stillede unge. Det er vores vision at blive internationalt fremtrædende og succesfulde og at sprede vores model til flere fælles-skaber. "Hvor der er omsorgssvigt og misbrug, vil vi være der".

 
Ønsker dig en dejlig dag.
SES2 kommentarer:

Annette sagde ...

Skønt album og så dejligt at være med. Hvor bliver jeg altså klog af at læse din blog.... Utrolige oplevelser I har haft.

Og jeg følger med uden at nå at kommentere det hele.
Tak for mail. Godt at alt er vel - igen.

Jeg er i gang med en privat udfordring med hvor mange OSH kort jeg kan få ud af 2 udleverede ark. Jeg knokler med fodbolde for øjeblikket. Ikke lige mit speciale...haha. Men i sandhed en udfordring. Præmien er ÆREN. Men den er jo også meget værd.

Hils bag dig. Og ha det godt...

Karina Beck sagde ...

Det er så spændende at følge med her.!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...