onsdag den 1. maj 2013

St. Bededagsferie i Nordvestsjælland


Her er et par billeder fra vores tur i St. Bededagsferien. Vi boede i Korsør på et super lækkert hotel - men hovedmålet var faktisk Kalundborg og Røsnæs, som vi aldrig har besøgt. Jeg synes ellers, at vi har været landet rundt på kryds og tværs...!!
Fra venstre mod højre:
Vor Frue Kirke i Kalundborg x 2 - opført omk. 1170... Esbern Snare-statuen (af Erik Varming) på Torvet - E.S. regnes som byens grundlægger. Storebæltsbroen... imponerende bygningsværk (desværre var det lidt diset). Røsnæs fyr (Sjællands vestligste punkt) fra 1845 - som vi "besteg"... FLOT UDSIGT. Én af de mange smukke vindmøller som vi kom forbi. Korsørs fæstning, hvis ældste dele dateres til 1200-tallet... her er det et "klokke-tårn"... og til sidst et blik ud over Tystrup-Bavelse søerne øst for Sorø, som vi besøgte på hjemvejen. Enestående smuk natur...

I dag skal vi besøge min seminarie-veninde og hendes mand. Ak ja... snart 40 år siden vi blev færdige. Det bliver garanteret en hyggelig dag. =0)

Ønsker dig en dejlig RIGTIG forårsdag... med høj sol, blå himmel og (næsten) nyudsprunge træer....
SES

4 kommentarer:

Bodil B. Hansen sagde ...

Dejlige billeder af en hyggelig by.
Det var da noget af en tur i var på
I skulle have slået et smut ud til Reersø det er en hyggelig lille landsby og så er der haleløse katte.
Knus Bodil

Dorit sagde ...

Det er en rigtig god idé at besøge sit lands byer, der er altid noget at se/opleve, hvis man har øje for det. Således planlægger jeg en tur til Ribe, hvor jeg vil bo i den gamle arrest, der lavet om til hotel. Det må da blive en fængslende oplevelse ;-)
God 1. maj, hvor vi er taget i s-hus, der er altid lidt der skal gøres og bl.a. skal jeg gøre rent, øv, det hader jeg, men pyt bare himlen er blå og fuglene synger :O)

Karina Beck sagde ...

Skønne billeder. Det ser ud som om i havde vejret med jer.

Annette sagde ...

Dejlige billeder fra en skøn egn. Godt I også får set lidt herhjemme.
Ufatteligt som I alle rejser til alle verdenshjørner - udelukkende for at undgå vores besøg....haha.
Men I slipper ikke.....Vi kommer nok derover igen engang.
Jeg har altså bedre billeder af broen fra samme weekend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...