lørdag den 4. september 2010

Hjemme igen...


Så har vi tilbragt en vidunderlig forkælelsesuge på "Vision og the Sea". Sidstnævnte er krydstogtskibet, som sendte os en tur rundt i Østersøen med mange spændende og anderledes oplevelser.
Vi startede fra København (fedt... ikke at skulle flyve først!!), sejlede rundt om Sjælland (hmmm... jeg vidste ikke, at vi ikke kunne komme under Øresundsbroen...) og efter godt et døgn på havet, lagde vi til i Tallinn, Estlands hovedstad. Vi var på en spændende rundtur i byen, som ikke er så stor, så vi kunne nemt vandre rundt på de toppede brosten i den gamle bykerne. Bagefter besøgte vi et kloster og en kæmpe sangscene i udkanten af byen.
Herfra sejlede vi til Skt. Petersborg (i Rusland), hvor vi havde en 9 timer lang bytur med en fantastisk engageret guide. Vi besøgte Vinterpaladset (WAUWWW) og Peter- og Paulfæstningen (WAUWWW) og så en mængde andre steder fra bussen - guiden sørgede for nogle fine fotostop!!.

Videre til Helsinki (Finlands hovedstad), som vi sidst besøgte i 1972!! (hvor tiden dog går!!) Her så vi domkirken, markedspladsen (med udstilling af bjørne..), en smuk, smuk STENkirke og Sibeliusmonumentet. Desuden en grundig rundtur i byen i bus.
Sidste stop var Stockholm (Sveriges hovedstad), hvor vi jo var sidste år. Indsejlingen til byen gennem skærgården, var SÅ fantastisk smuk, at jeg sad på vores balkon fra kl. 6.00 til kl. 8.00 indhyllet i fleece, tæppe og håndklæder (det var faktisk ret køligt!!) - men jeg ville bare ikke misse ET eneste øjeblik!! Turen tog næsten 5 timer!! (den sidste tid sad vi ved et vindue og nød morgenmaden). Heldigvis blev vi i høj grad præsenteret for rigtig mange ting, som vi ikke havde "opdaget", da vi besøgte byen. Og så fik vi et genkig på Vasa-Museet... det var rigtig dejligt.
Om aftenen var der hver aften show i en stor teatersal på vores skib. Billedet fra scenen er repræsentanter fra alle "arbejdsgrupper" på skibet, som blev hyldet den sidste aften.
På billedet af de 2 krydstogtsbåde er det "vores" til venstre. Det var ikke voldsomt stort (11 dæk), men klarede turen med glans.
Der kommer jo et feriealbum.... før eller siden... faktisk kunne man købe 2 scrapkit ombord som havde materiale, der matchede til netop dette skib... (de røg selvfølgelig med hjem i kufferten).

Tak for jeres søde kommentarer til min Norge-tur-bog. =0) Det var super dejligt at komme hjem til.

Nu vil jeg hænge første vask op og få lagt det sidste på plads.
NYD DAGEN. Sikken et solskinsvejr... og en hel del lunere end dér, hvor vi har været. =0)
Tak fordi du fandt her forbi.
SES

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Charlie sagde ...

JUBII - du er hjemme igen - jeg har saaavnet dig.... nå ja også lidt J. selvfølgelig!! Fnis.
STENkirken i Helsinki var sikkert den jeg fortalte dig om ikke - som er i "et hul i klippen" FASCINERENDE!! Lyder til det har været en skøn tur - vi må tales ved og så SES vi jo på lørdag... Imponerende med scrapkit på båden - der må sejle amerikanere med siden de har tænkt på det. KH mig

aka sagde ...

Tak for et spændende referat fra endnu en tur ! Er du ikke lidt rejsegal ? Men det lyder som en fantastisk tur. Og scrapkit ombord - utroligt.
Tak for alle dine søde kommentarer hos mig.
Flot ny header du har lavet. Jeg var på den mark sidste sommer - eller en lignende i hvert fald !
God søndag - med vasketøjet.

Cecilie sagde ...

Velkommen hjem (det ved jeg ikke lige om jeg egentlig kan skrive). Det lyder som om I har haft en dejlig ferie, og dine billeder er skønne. Jeg kunne forestille mig, at sådanne lynbesøg giver smag for mere?

Engel sagde ...

Kære Margit. Det lyder til, at I har haft en fantastisk tur.. og tak for kigget på dine skønne billeder. Du beskriver altid så godt, så man kan sidde og "være med" dig på tur :o)
Tusin tak for sidst... det var dejligt endeligt at møde dig i virkeligheden... Det var en rigtig skøn aften!
knus
Engel..

Karina Beck sagde ...

Sikke i får rejst! Det ser ud til at have været en flot oplevelsesrig tur!!!!!
God søndag aften.

madamtridse sagde ...

Hold da op det lyder til at det var en helt fantastisk cruse i har været på.:) Sikke nogle skønne billeder.
Den tur må vist på min rejseønskeliste.;O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...