fredag den 5. august 2011

I Middelaldercenteret

Som jeg fortalte i onsdags skulle vi i går en tur i Middelaldercenteret på Lolland med Carl og Osvald.
Vi havde en fantastisk dejlig dag og drengene var søde, glade, nysgerrige og ivrige...
Vi ankom med madpakker, som vi prøvede at spise før Blideaffyringen... men der var hvepse overalt :o(   Heldigvis kunne vi vandre lidt frem og tilbage, mens vi fik stillet den værste sult.
Så blev både den store og den lille blide gjort klar til "affyring" og selvom Carl hele tiden holdt sig for ørerne, fordi han troede, det ville brage højt, lykkedes det mig at få dem til at holde fokus på kuglen, som lander ude i Guldborgsund. Nu vidste de begge, hvad de skulle hølde øje med... så de fik set med egne øjne, og jeg fik fanget øjeblikket med kameraets linse (bill. nederst til højre). OG der var ingen brag!!... men et stort PLASK!!
Så skulle landsbyen udforskes og havnen, med dens skibe beses. Diverse straffe"instrumenter" blev grundigt forklaret... og de fik lært at sige "Guds fred", når de trådte ind i de "beboede" huse. Vi besøgte skomager, smed, tinstøber, købmand, væver, plantefarver o.m.m.a.
Ridderturneringen var også et hit... og de blev udstyret med flotte vimpler, så de kunne "huje" på Henrik Svane (den flotteste ridder)... Med halskæde om halsen med selvvalgt tinsmykke og vimpel i hånd gik det hjemad, efter at have udforsket og afprøvet løfteteknik med vægtstangsprincip på legepladsen... ;o)
Det var en rigtig dejlig dag, og der bliver selvfølgelig adskillige LO-sider til deres album med billeder og sjove kommentarer.
Her er en lille bitte smagsprøve på nogle af oplevelserne... det kan ABSOLUT anbefales for alle med drenge i "ridderalderen"... ;o)  =0)
Nogle har spurgt til druerne på min header... og JA ... J. laver vin... både af druer fra stokkene her på billedet og på et par stokke, der står op ad huset. Han har fået besked på at tælle stokkene... !! Der produceres både rød- og rosévin... og han har gjort det siden 2003, da køkkenhaven blev "nedlagt".
En lille (spids) kommentar: Det tager meget tid, - er et stort arbejde og én af hans hobbies... og han ELSKER det. Vi (læs HAN) får mellem 30 og 50 liter ud af produktionen ;o)
Håber I nyder, at vi er begunstiget med lidt sommer...
SES...

5 kommentarer:

Charlie sagde ...

Sikke en fin dag - og vi to har jo været der med 3 "drenge" i en lidt anden alder der bestemt også var fascinerede. Det er jo ikke alle der har været beriget med så gode bedsteforældre som jer og så er det godt man kan se det som voksen. =0)

Cecilie sagde ...

Det ser ud som om, I havde en fantastisk dag sammen med de to riddere. Jeg husker tydeligt udflugter med mine bedsteforældre; det var skønt hver gang.

Karina Beck sagde ...

Hvor er de blevet store ungerne!!!!!
Det lyder råhyggeligt. Jeg vil også have børnebørn, altså bare ikke lige nu ; ) : )

Annette / aka sagde ...

Sikke da en dag. Det lyder bare så spændende, og også lærerigt.
Hvor er dine børnebørn heldige at få den slags oplevelser.

Det er da noget af en vingård I har. Og 30-50 liter er da godt nok meget.
Det kan nok give en pind i øret - lyder det fra baggrunden her, fra en som, til sin store ærgelse, er blevet allergisk overfor vin og lign.

Mette sagde ...

Det lyder som om I havde en rigtig hyggelig dag i middelalderen ;-) og det med vinen, er da heller ikke værst ? Jeg glæder mig til vi ses om en måned i Taatrup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...