mandag den 23. september 2013

Jeg er her endnu...




Uha, hvor tiden flyver... Vi har haft SÅ mange aftaler til flere sider de sidste mange dage, så derfor har der været stille på bloggen. Men I DAG, skal der altså lige et indlæg "afsted".
I går var vi nemlig på Københavnertur - igen, igen...
Længe... rigtig længe... har vi talt om, at vi skulle besøge den mere end 200 år gamle Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. Faktisk har vi talt om det i adskillige år, uden at få gjort noget ved det =0)
Efter indkøb af en Sweetdeal til Café Cici på Vodroffsvej blev vi enige om, at det var lige DET, der passede til et besøg på A.K. (fattigkirkegården, som den blev kaldt engang).
Så jeg kiggede på nettet og fandt ud af, at der var Søndagsomvisning fra kl.14 - 15.30. Det koster 50 kr. og det skulle vise sig, at det var en fantastisk god investering.
En super dygtig rundviser fortalte og tilknyttede en masse anekdoter til de forskellige grave... Det kan VARMT anbefales... 
Billederne viser:
Søerne og Planetariet, Café Cici, Gravene for H.C.Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr, Scherfig (skildpadden), Henry Heerup, Dan Turell, Ib Spang Olsen og Natasja... 
Vi besøgte mange flere... og vi var færdige med turen 16.15 !!! For det griber jo om sig med de små historier....
Man kan sagtens selv finde mange af gravene, for der er fine skilte, men det er en GAVE at følges med Christian Kromann.

Det var en SUPER oplevelse, som vi lever højt på længe...

Jeg følger stadig min stralitzia tæt... og den springer måske ud i dag... 
Nyd dagen... med lidt efterårsrusk, høj sol og blå himmel... her hos os.
SES

7 kommentarer:

May Britt sagde ...

Lyder som om I har haft en rigtig dejlig dag...

Bodil Bording Hansen sagde ...

Hold da op hvor lyder det som en herlig tur :o)
Knus Bodil

Gitte sagde ...

Ih det lyder som en rigtig hyggelig og spændende tur I har været på. Tænker det måske skal på programmet til næste familie tur. :)
Du må forsat ha' en dejlig aften.
Knuzzz :)

Charlie sagde ...

Sikke en god ide - det er alletiders med det "mimrekort" hva =0)

Vi er lige kommet hjem fra Skotland igen efter at have festet i et par dage.

Solveig sagde ...

Jeg var på en specialrundvisning derinde for et par år side. Det var helt fantastisk - men det hjalp selvfølgelig også, at det var et rigtig flot efterårsvejr, lige da træerne havde skiftet farve.
Havde håbet du havde fortalt om restaurantbesøget, jeg har nemlig også købt en "tur" og skal derind på torsdag

Heidi sagde ...

Det lyder som en spændende tur og ikke mindst skøn dag :-)

Dorit sagde ...

Kirkegårde er faktisk spændende og fortæller historie. Jeg går gennem en til jobbet og retur hen på dagen, jeg synes der er så smukt året rundt, nok flottest når de små træer i de små "haver" blomster om foråret/sommeren. Og så er der jo dejlig fredeligt !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...